Zoeken

PDF Print E-mail

Zweven in water

Totale rust en overgave

Zweven in water is een vorm van Shiatsu, die wordt gegeven in lichaamswarm water. Je wordt gedragen, ritmisch bewogen, gestrekt en gemasseerd in extra verwarmd water.

In het water bewegen wij anders dan op het droge, meer totaal en met de stroom mee. In het water wordt je gedragen, zowel door de armen van de masseur als door het water. De druk van het water is aan alle kanten gelijk. Doordat het water je lichaam aan alle kanten ondersteund vormt deze massage methode nagenoeg geen belasting voor je lichaam. Daardoor is deze massage met name geschikt voor mensen die in het dagelijks leven last ervaren van hun lichaam, zoals met bijv: ernstig overgewicht of chronische spierziektes. Voor aanstaande moeders is het een ervaring op zich omdat je je in dezelfde omgeving bevindt als je kind.

De sessie begint altijd met het hoofd boven water. Deze rust dan op mijn elleboog waarmee ik de nek ondersteun en geef ik een lichte strekking aan de wervelkolom. Als er voldoende vertrouwen en ontspanning is, krijg je de neusklem op en gaan we onder water verkennen. Na een duidelijk signaal  ga je als je uitademt langzaamaan een stukje onder water. Steeds als je onder water gaat een beetje dieper,  een beetje langer totdat het besef van hoe lang ben ik nu onder wegvalt en je je over kunt geven aan de ervaring van het moment.

Veel mensen ervaren een hoge drempel voor het onder water gaan, achteraf gezien geeft bijna iedereen aan:"boven water het meeste gevoel van geborgenheid te hebben ervaren en onder water als het meest bevrijdend en zoals een kind zich in de baarmoeder zou voelen".