Zoeken

 Esther hielp mij grondig van mijn pijn in mijn been af, die zijn oorzaak had (zo stelde zij vast) in mijn onderrug. Vooral doordat zij uit verschillende technieken put om haar behandelingen te geven, huppel ik weer vrolijk rond! 

 
shiatsu PDF Print E-mail

Shiatsu

Sta je in de file, of rijdt het lekker door ?

Als iemand aan mij vraagt wat ik nu precies doe vergelijk ik shiatsu vaak met het verkeer op de weg.

Je kunt een zondags lichaam hebben, wat betekent dat er weinig verkeer is op de weg, er is weinig doorstroming.  Je lijf voelt dan leeg en vaak moe aan.

Je kunt een 3 uurs lichaam hebben, het rijdt allemaal lekker door hier en daar merk je de eerste drukte en kun je niet harder dan 80 km per uur.  Eigenlijk zit je dan lekker in je vel alleen zo af en toe heb je zeurende pijntjes die na een dag weer verdwenen zijn.

Je kunt ook een maandag morgen lichaam hebben, Veel verkeer op de weg met veel files op de bekende knooppunten. Je hebt een lichaam wat redelijk functioneert, je bent gevoelig voor verandering. Dit geeft vaak klachten als hoofdpijn, pijn in de rug en stijve schouders.

Je kunt ook een file-lichaam hebben, Uren in de file zonder direct aanwijsbare oorzaak. Pas als je bij de vrachtwagen bent, die op zijn kant ligt bij de brug van Ewijk, weet je dat je daarna vlot verder kan. Je hebt dan al langdurig klachten in je lichaam. De oorzaak van deze klachten is moeilijk te achterhalen. Vaak voel je de pijn op twee plaatsen wat komt door de stagnatie. Bijvoorbeeld je hebt last van je rug en je schouders. en een zeurende pijn, tintelend gevoel in je benen, koude voeten.

Al deze verkeerssituaties neem ik weg met Shiatsu.

 

Ben jij in balans?

Als je heel technisch naar shiatsu kijkt is dat waar het om gaat Balans herstel.

 

Je kunt ook zeggen dat shiatsu een Chinese geneeskunde is die zijn oorsprong vind in Japan. Dat Shiatsu zich richt op de meridianen (energie banen) die door het hele lichaam lopen. Op deze meridianen liggen drukpunten. Door de meridianen en drukpunten te stimuleren, met bijvoorbeeld druk van hand of duim, door het kloppen of strekken van het lichaam, kun je de natuurlijke balans van het lichaam herstellen. Waardoor je klachten weg neemt, je energieker en dus beter gaat voelen