Zoeken

PDF Print E-mail

Breng je aanraking tot leven
Met zorg en liefde een ander masseren is voor iedereen weggelegd

Shiatsu is een vorm van Chinese geneeskunde die zijn oorsprong vindt in Japan. De Shiatsu richt zich op de energiebanen (meridianen) die door het gehele lichaam lopen en de drukpunten die zich op deze energiebanen bevinden.
In de Shiatsu geneeskunde/-therapie worden de energiebanen (meridianen) gebruikt om preventief en klachtgericht te werken aan de gezondheid van de mens. Door deze energiebanen (meridianen) te stimuleren, bijvoorbeeld met druk van de hand of duim, kloppen of strekken van het lichaam kun je de natuurlijke balans van het lichaam herstellen, waardoor je je energieker en beter gaat voelen.
Shiatsu massage is van oorsprong een keizerlijke massage en wordt daarom gegeven over de kleding heen en op een futon (mat) op de grond waardoor de massage bij iedereen gemakkelijk is toe te passen en mogelijk drempelverlagend is.
Wat mag je verwachten:
Het is een praktische workshop waarin de basis elementen van Shiatsu behandeld worden.We beginnen met een klein stukje theorie om de Chinese geneeskunde wat beter te begrijpen en in te voelen. Aan bod komen oefeningen voor ontspanning en methodes voor zelfmassage om je eigen energiehuishouding in balans te brengen en te houden. Daarnaast leer je de basis shiatsu massage van de achterkant van het lichaam.
De workshop wordt ondersteund door een reader met duidelijke uitleg en foto's van de massage grepen.
Voor wie:
De workshop is voor een ieder die affiniteit heeft met massage en zich open stelt omkennis van Shiatsu op te nemen
Waneer en waar:
De eerste volgende workshop wordt gepland bij voldoende intresse en in overleg met de deelnemers. Deze vind plaat of op 5 avonden of in een weekend.
Kosten:
€ 200 per persoon. (10% korting voor inschrijvingen van 2 personen voor 10 februari) Inbegrepen zijn twee keer lunch en eenmaal diner. Koffie en thee tijdens de pauzes.
Tot slot:
Het maximaal aantal deelnemers is 6 personen. Inschrijven kan via het contact formulier van deze site. Je Inschrijving is definitief na betaling van de kosten.

Lijkt de cursus je wel wat maar heb je toch nog vragen neem dan gerust even vrijblijvend contact op.